Η εκκλησία χτίστηκε από το Πατριαρχείο το 1868. Δεδομένου ότι το πρώτο όνομα του χωριού, που αργότερα μετονομάστηκε σε Değirmenköy, ήταν Germiyan, η εκκλησία έλαβε το ίδιο όνομα και παρέμεινε έτσι.
Όσο η εκκλησία ήταν υπό ανέγερση, πολλοί άνθρωποι δούλευαν και μάλιστα ΙΙ. Ακόμη και ο Abdülhamit συμμετείχε στην κατασκευή της εκκλησίας. Η αρχιτεκτονική του ναού είναι ορθογώνιου, βασιλικού τύπου. Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ 1923-1924, όταν οι Έλληνες εγκατέλειψαν την περιοχή, η εκκλησία χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί και σχολείο.
Γειτονιά Değirmenköy Το Değirmenköy έγινε γειτονιά μετά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2009. Βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Ε-5 στα δυτικά της συνοικίας Σελύμπρια Σιλυβρή, περίπου 23 χλμ. από το κέντρο της περιοχής.
Ανατρέχοντας στα ιστορικά αρχεία, φαίνεται ότι το όνομα Germiyan δόθηκε στην περιοχή το 1836. Η ιστορία του ονόματος σηματοδοτεί την περίοδο της Κατάκτησης και της επέκτασης στα Βαλκάνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το όνομα Germiyan προέκυψε ως αποτέλεσμα της άφιξης των Germiyanoğulları που ζούσαν στην Kütahya και ορισμένων από τις οικογένειες που ζούσαν στο σαντζάκι Silistra στη Βουλγαρία στην περιοχή. Υπήρχαν άνθρωποι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από άλλα ελληνικά χωριά που βρίσκονταν κοντά στο κέντρο του οικισμού.
Με την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή, το χωριό γνώρισε δημογραφική και γεωγραφική ανάπτυξη. Την ίδια περίοδο χτίστηκε μια εκκλησία στο χωριό, την οποία βοήθησε ο Abdülhamit II. Όσο περνούσε ο καιρός, ο ελληνικός πληθυσμός αυξανόταν και η περιοχή μετατράπηκε σε «ελληνικό χωριό» όταν ο τουρκικός πληθυσμός παρέμεινε στη μειονότητα. Οι ανεμόμυλοι, που έγιναν σύμβολα στο χωριό, έκαναν το όνομα του χωριού Değirmenköy.