Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!
Sn: İBRAHİM UYAN: Marmara Ereğlisi’nin CHP’li, Belediye Başkanı-TEKİRDAĞ.
İCRAATLARINIZLA ARTIK ÖVÜNEBİLİRSİNİZ.....
Marmara Ereğli 1959 doğumlu olduğunuza göre; ben, sizin dünyaya gelişiniz de, 6 yıldır Ulusal basında profesyonel gazeteciydim.
Ord.Prof.Fahrettin Kerim Gökay, İstanbul'un hem valisi, hem de Belediye Başkanıydı.Sonra valilik ve belediye ayrıldı.CHP li :Haşim İşçan İstanbul'un ilk seçilerek gelen CHP li Bel.Başkanı oldu.. Hepsini rahmetle anıyorum. İşte bu büyük isimlerle gazeteci olarak beraber çalışmamdan sonra kader beni ,yıllar sonra sizin başkanlık yaptığınız Marmara Ereğlisi’ne taşıdı.
Tam 62 yılı ,meslekte geri bırakmışım. Tabii ki bunları bilmenize ve değerlendirmenize imkan yok.
Dini inanç ve bilgilerinizin yüksek olduğunu öğrendim. Anneniz Ayşe UYAN adına, M.Ereğli de , çevrenin en büyük camisini yaptırdığınız da biliyorum.600 bin TL ye mal olan cami için, mütahitlik döneminde yaptığınız dükkanları satarak inşaatı bitirmişsiniz.Allah makamında kabul buyursun.
Bu yazı da, Peygamber Efendimizin ,tüm canlıların su ihtiyaçlarının giderilmesini teşvik edici bazı hadislerini,aktarmaya çalışacağım.
Susamış bir köpeğe , kuyudan su içiren bir insanın bağışlanmasına aittir.
Peygamberimizin yanından ayırmadığı bir kişi :"Ey Allah'ın Rasulu , hayvanlara yaptığımız iyiliklerden dolayı da,bizim için bir mükafat var mı?diye sorunca ,Hz Peygamber: "Yaş ciğer sahibi(Yani diri-canlı olan)her canlı için (yapılan iyilikten dolayı)bir sevap vardır. buyurmuştur.
Arabistan da ,kendi develeri için yaptırdığı havuzlara gelerek su içen başıboş develer hakkında.Hz Peygamber'e "Onları sularsam bundan dolayı bir sevap kazanır mıyım?" diye sorulduğunda. Resullah; "Evet, susuzlukdan yanmış her canlı için bir mükafat vardır" cevabını vermişdir.
Sa'd b.Ubede,ölen annesi adına,nasıl bir hayır yapmayı Hz Peygamber'e sorduğunda:"EVET.yap"cevabını alınca ,"Ya Resulallah,hangi hayır daha iyidir?" diye sormuş.
O da"SU HAYRI"cevabını vermişdir.Bunun üzerine,Sa'd,Medine de bir çeşme yaptırmış,o çeşme uzun süre insanlara ve hayvanlara hizmet etmişdir.Yine mü'min kişiye öldükden sonra sevap kazandırmayı devam edecek işlerin başında "KANAL AÇARAK SU GETİRMEK,ÇEŞME İNŞA ETMEK ,BEDAVA SU DAĞITMAK "zikredilmektedir.
Yeni Çiftlik plajında,sizden çok önceki bir belediye başkanı zat,vatandaşlar için hayır mahiyetinde 4 musluklu sebil inşa etmişdir.Sizden önceki Belediye,musluklar çalınıyor iddiasıyla muslukları söktürmüş ve suyun vanasını kesmişdir.Asıl amaç o değildir.Çevre esnaf su satarak çok daha para kazanmasıdır.
SİLİVRİLİYİZ.COM Haber sitesinde bu konuya defalarca değindik.Fotoğraflarını bastık...
Sadece ÇEŞME için mi?Yolumuz Şubat 2014 de yapılacakdı.Masal olduğu meydana çıktı.5 ay bitti.Ses düzeni takacakdınız 3 ay bitti hikaye oldu...
Çeşme üzerine musluk ilavesi beklerken,yalancı plastik çiçek lerle
çevresini donattınız..Bir Belediye Başkanına bu yakışıyor mu?
Temizlik amiri ,KORAY beye mektup yazdık.31 sokakda ki çöp kontenyeri kapaksız -yetersiz dedik.Çevrede ki tarla , rüzgarın tesirile çöplüğe döndü dedik.Kimin umurunda ki.Eski durum devam etmekde.
Yeni Çiftlik Mahallesinden sorumlu,meclis üyesi :Enver beyle birebir konuşalım dedik,Görevli kişi -"Şimdi harman zamanı buğday harmanlıyor,makamında yok. dedi.
Sahilde ki gişe görevlilerinize çeşmenin durumunu söyledik, bize söylemeyin sahilde çay muhabbeti yapan Başkan yardımcısı Neçmi beye iletin dediler.
Anlaşılan o ki BELEDİYE ,LALE DEVRİNİ YAŞIYOR. HAYIRLISI OLSUN...
Yazıyı ,Peygamber sevgisini su sevgisiyle simgeleştiren naatların en güzellerinden biri ,Fuzuli'nin SU KASİDESİ ile sonlandırmak düşüncesindeyim..Aşağıda sadece bir dörtlüğü vardır.Manasını anlamıyacaksınız biliyorum..Tercüme edecek birisini muhakkak bulursunuz.
SU GİBİ AZİZ OL. bir dua cümlesidir.Hem suyun önemini,hem de kültürümüz de bu nimete ne kadar değer verildiğini göstermektedir.
TIYNETİ PAKİNİ RUŞEN KILMIŞ EHLİ ALEME
İKTİDA KILMIŞ TARİKİ AHMEDİ MUHTAR'A SU
SEYYİDİ NEVİ BEŞER DERYAYI DÜRRİ İSTİFA
KİM SEPÜPDÜR MU'CİZATI ATEŞİ ESRARA SU
Çeşmenin üstüne PANSİYON İlanlarına müsaade eden kişi kim biliyormusunuz?Ben biliyorum.Ya siz...Belediye bu ilanlardan para alıyor mu?Cevabı sizde..
Vatandaş olarak düşüncelerinizi,tepkilerinizi : Halkla İlişkiler 0.282.6131313 telefona veya 0.282.6131311 faxla Marmara Ereğli Belediyesine lütfen iletin.
Son bir açıklama...Deprem tehlikesi nedeniyle yasak olan 3 üncü çekme katlar ,kaçak devam ediyor...Bilginize... SAYGILARIMLA...
Özcan BÜYÜKOĞLU
Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!