Mardin Derik'de Feci Trafik Kazası:  21 Kişinin Öldüğü Kazanın Karar Duruşması

Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!

Mardin’in Derik ilçesinde 2022 yılında meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada karar çıktı.

Mahkeme, TIR şoförlerinden Umut Gündüz’e 10 yıl, Yunus Şataflı’ya ise 15 yıl 13 ay hapis cezası verdi.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?
20 Ağustos 2022’de Derik ilçesinde gübre taşıyan iki TIR’ın karıştığı zincirleme kazada, 1’i polis olmak üzere 21 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi yaralandı. İlk olarak Yunus Şataflı yönetimindeki TIR, araçlara ve yayalara çarparak devrildi. 33 dakika sonra aynı noktaya gelen Umut Gündüz yönetimindeki başka bir TIR ise kaza yerindeki kalabalığın arasına daldı.

Sanıklar SEGBİS Üzerinden Duruşmaya Katıldı
Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 8’inci duruşmaya, tutuksuz yargılanan TIR şoförleri SEGBİS üzerinden katıldı. Sanık avukatları, kazada sadece şoförlerin suçlanmasının adil olmadığını, araçların fren arızası nedeniyle kazaların kaçınılmaz olduğunu savundu.

Mahkeme Kararı
Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Umut Gündüz’ü 10 yıl hapis, Yunus Şataflı’yı ise 15 yıl 13 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca her iki sanığın da sürücü belgeleri süreli olarak iptal edildi. Firma yetkilileri hakkında ise beraat kararı verildi.

Aileler Karardan Memnun Değil
Kazada yakınlarını kaybeden aileler, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek, kazada ihmali bulunan diğer kişi ve kurumların da sorumlu tutulması gerektiğini ifade etti.

 

Aradığını bulamadın mı? Buradan keşfet!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol