SİLİVRİ'DE DEVLERİN ÇÖKÜŞÜ
Silivri’de yıllardır amatör kümede beldelerini başarı ile temsil eden iki takımızı var Selimpaşaspor ve Çantaspor. Beldelerin kapatılması ile mahalleye dönüştürülen bu takımlarımız bu yıl maalesef maddi imkansızlıklar sonucunda sıkıntıya düşerek liglere katılamadılar.
Siyasetin çok hızlı yaşandığı Selimpaşa’da yıllar önce iki kulübümüz vardı. Selimpaşa Gençlik ve Marmaraspor. Biri CHP’lilerin diğeri AP’lilerin kurduğu bu kulüpler bile federe olmamalarına karşın oluşturdukları takımlar ile  turnuvalarda Silivri’de ve bölgedeki takımlara kafa tutarlardı. Turnuvalarda bu iki ekibin mücadelesi Fenerbahçe –Galatasaray maçlarını aratmazdı. Selimpaşa Gençlik ile Marmaraspor arasında 70’li yılların son çeyreğinde başlayan rekabet 1980 yılında 12 Eylül İhtilali ile son buldu.
İhtilal sonrası sivil hayata geçişin ardından amatör liglerin oluşturulmasıyla da Selimpa’nın  güzide iki kulübü bir araya gelerek Selimpaşaspor çatısı altında birleşerek amatör kümeye katıldılar. Amatör kümede de fırtına gibi esen Selimpaşaspor  profesyonel liglerimize de bir çok isim verdi. Benimde seyretme şansı yakaladığım isimler arasında Kaleci Necdet Şen, Kenan Gönen, Erkan Saygılı, Musafa Saygılı, Levent Saygılı, İlyas Gürsoy, Hakan Keleş’in yanı sıra genç nesilden Ragıp’ı da sayabiliriz. Selimpaşasporun Silivrispora verdiği o kadar çok oyuncu var ki bunları saymakla bitiremeyiz (Fakat yeri gelmişken Silivrispor’da oynayan ve herkesin beğenisini kazanıp genç yaşta aramızdan ayrılan Kabak Mustafa lakaplı Mustafa Tunç’u da rahmetle anmadan edemeyeceğim ) Benim hatırladıklarım bunlar. Bu isimlerden Kaleci ağabeyimiz Necdet Şen 1. Lig ekiplerinden Kasımpaşaspor’da kaleci antrenörü olarak, Kenan Gönen ise yine profesyonel takımlar da antrenörlük yaparak Türk Futboluna hizmet vermeye devam ediyorlar. Alt yapısı güçlü olan ve yetiştirdiği oyuncular ile bölgemiz kulüpleri arasında büyük ün sahibi olan Selimpaşaspor’un bu yıl maddi sıkıntılar yüzünden lige katılamamış olması ne kadar büyük bir ayıp ve ne kadar büyük bir acı.
Ya Çantaspora ne demeli? Çantaspor’da yıllarca amatör kümelerde mücadele eden bir ekibimiz. Silivri Stadı’ndan sonra Silivri’de resmi maçların oynandığı ikinci yer Çanta Beldesi’ydi. Belediyenin de desteği ile Çanta’ya kazandırılan sahada Çantasporun yanı sıra komşu birkaç köy ve belde takımı da bu sahadan faydalanıyordu. Çantaspor geçtiğimiz yıl büyük bir çıkış yaparak İsmet Fıçıcı başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu ile 1. Amatör Küme’de iddialı olarak lige katıldı. Yaptığı transferler ile güçlü bir kadro oluşturan Çantaspor eğer biraz akıllı olsaydı bu gün Silivrispor, Alibeyspor’dan sonra ilçemizi süper amatör kümede temsil eden 3. takımımız olacaktı. Bir yıl önce iddialara göre 200 milyarlık bir bütçe ile süper amatör kümeye katılmayı kıl payı kaçıran Çantasporun bu yıl 10 milyar gibi bir rakamı bulamayıp liglere katılamaması ne kadar büyük bir ayıp ve ne kadar büyük bir acı.
Çantasporun ayrıca sadece kümeden düşmeyecek , bir miktar para cezası alacak ve tekrar amatör kümede 2011-2012 yıllarında 2. Amatör Küme’den liglere başlayacak. Yani Çantalı gençlerin Çantaspor forması altında liglere katılması için yaklaşık 3 yıl beklemesi gerekecek.
Bu iki kulübümüzün durumu kimlere ders olur bilmiyorum.  1. Amatör Küme de iki güçlü kulübümüzün yaşadığı bu sıkıntıya 2. Amatör Küme’de bir çok kulübümüz gebe. Beldelerin kapatılması ile yaşanan bu sıkıntılar için yetkililer acilen önlem almalılar. Yoksa Selimpaşaspor ve Çantasporun yaşadığı dramı bir çok kulübümüz daha yaşayabilir. Ayrıca Kavaklıspor’un da 1. Amatör Küme’de karşılaşmalara son anda katıldığını göz önüne alırsak kulüplerimizin durumlarının ne kadar içler açısı olduğunu daha iyi görmüş oluruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol